Toplama işlemi kullanılacak bir problem kurunuz.

Toplama işlemi kullanılacak bir problem kurunuz.

Toplama işleminin daha iyi anlaşılması için toplama işlemi ile ilgili problemler yazacağız ve çözeceğiz.

Soru 1: Bir sepette 4 elma, 2 muz ve 3 armut vardır. Sepette toplam kaç meyve vardır?

Devam Ediyor... Aşağı Kaydırın

Cevap: Tüm mevyelerin sayılarını toplama gerekir. Yani 4 + 2 + 3 = 9 meyve vardır sepette.

 

Soru 2: Bir otoparka ilk gün 18 araç, ikinci gün 21 araç ve üçüncü gün 11 araç giriş yapmıştır. 3 günde otoparka toplam kaç araç girmiştir?

Cevap: Üç günde giriş yapan araç sayılarını toplayalım. 18 + 21 + 11 = 50 araç giriş yapmıştır.

 

Soru 3:  Bir işçi ilk gün 112 metre yol boyamıştır. İkinci gün 85 metre, üçüncü gün ise 69 metre yol boyamıştır. Bu işçi toplam kaç metre yol boyamıştır?

Cevap: Her gün boyanan yolları toplayalım. 112 + 85 + 69 = 266 metre yol boyanmıştır.

 

Soru 4: Bir fırıncı pazartesi günü toplam 120 ekmek satmıştır. Salı günü ise 110 ekmek, çarşamba günü 100 ekmek satmıştır. Fırıncı 3 günde toplam kaç ekmek satmıştır?

Cevap: Üç günde satılan ekmekleri toplayalım. 120 + 110 +100 = 330 ekmek satılmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir