Karışık Kolay Problemler 2. Sınıf Matematik

KOLAY PROBLEMLER

1. 2-B sınıfında 7 kız, 17 erkek vardır. Bu öğrencilerden 8 tanesi başka bir okula nakil olduğuna göre 2-B sınıfının şu anki öğrenci sayısı kaçtır?

ÇÖZÜM: Öncelikle sınıf mevcudunu yani toplam öğrenci sayısını bulalım. 7 + 17 = 24 kişi. Bunlardan 8 i ayrıldığına göre 24 – 8 = 16 kişi kalmıştır.

 

2. Bizim sınıfımızda 24 kız, 28 erkek öğrenci vardır. Öğrencilerden 9 tanesi başka bir okula nakil olmuştur. Buna göre sınıfımızın şu anki mevcudu kaçtır?

ÇÖZÜM: İlk sorudaki gibi toplam öğrenci sayısını bulalım.

 

3. Aslı 9 yaşındadır. Abisi Hüseyin, Aslı’dan 11 yaş büyüktür. Buna göre iki arkadaşın yaşları toplamı kaçtır?

ÇÖZÜM: Önce abinin yaşını bulalım. 9 + 11 = 20 yaşında. İkisinin yaşları toplamı ise 20 + 9 = 29 dur.

 

4. Cevriye 17 yaşındadır. Cevriye’nin kardeşi Murat ise Cevriye’den 8 yaş küçüktür. Buna göre iki kardeşin yaşları toplamı kaçtır?

ÇÖZÜM: Öncelikle küçük kardeşin yaşını bulalım. 17 – 8 = 9 yaşında. İkisinin yaşları toplamı ise 9 + 17 = 26 dır.

 

5. Sevgi 6 yaşındadır. Sevgi’nin annesinin yaşı Sevgi’nin yaşının 5 katıdır. Babasının yaşı ise Sevgi’nin yaşının 4 katının 12 fazlasıdır. Buna göre Sevgi’nin annesinin ve babasının yaşlarının toplamı kaçtır?

ÇÖZÜM: Önce annenin yaşını bulalım. 6 *5 = 30

Babanın yaşı ise 6 * 4 = 24 ve 24 + 12 = 36 dır.

Anne ve babanın yaşları toplamı 30 + 36 = 66 dır.

 

6. Okan’ın annesi 18 kurabiyeyi üç çocuğuna eşit şekilde paylaştırıyor. Buna göre çocuklardan her birine kaç tane kurabiye düşer?

ÇÖZÜM: 3 çocuk olduğu için kurabiye sayısını 3 e bölmeliyiz. 18 / 3 = 6

 

7. 28 arı 4 kovana eşit şekilde dağılacaklardır. Buna göre her kovanda kaç arı olur?

ÇÖZÜM: Arı sayısı kovan sayısına bölünmelidir. 28 / 4 = 7 dir.

 

8. Bakkal amcaya 5 koli bisküvi gelmiştir. Her kolide 8 bisküvi poşeti olduğuna göre toplam kaç paket bisküvi vardır?

ÇÖZÜM: Koli sayısı ile her kolideki paket sayısı çarpılmalıdır. 5 * 8 = 40

 

9. Turgut Amca’nın tavukları yumurtlamıştır. Turgut amca 4 koliye yumurtaları eşit şekilde dağıttığında her kolide 9 yumurta oluyor. Buna göre Turgut Amca’nın tavukları kaç yumurta yumurtlamıştır?

ÇÖZÜM: 4 * 9 = 36 yumurtadır.

 

10. 10 sayısının 6 katının 13 fazlasının 37 eksiği kaçtır?

ÇÖZÜM: 6 katı:  10 *6 = 60

13 fazlası: 60 + 13 = 73

37 eksiği:  73 – 37 = 36