Karışık Problemler 1. Sınıf Matematik

1- Esra 9, ben 8 yaşındayım.3 yıl sonra ikimizin yaşları toplamı kaç olur?
2-Bir otelde 6 Alman turist, 7 İngiliz ve 9 da Rus turist bulunuyor. Bu otelde toplam kaç turist vardır?
3-Burak 7 yaşındadır. Abisi de Burak’tan 4 yaş büyüktür. Burak’la abisinin yaşları toplamı kaçtır?
4-Bir basamaklı en büyük sayının 8 fazlası kaçtır?
5-İki basamaklı en küçük sayının 9 fazlası kaç eder?
6- 6 bütün elmadan kaç yarım elde ederiz?
7-Ben 9,kardeşim ise 5 yaşındadır.3 yıl önce ikimizin yaşları toplamı kaçtır?
8- Bir fidanlıkta 18 fidan vardı. 7 tanesi kurudu. Yeniden 4 fidan dikildi. Fidanlıkta kaç fidan oldu?
9- Eda 12 yaşındadır. Ablası, Eda’dan 5 yaş büyüktür. Eda ile ablasının yaşları toplamı kaçtır?
10- 3 onluk + 6 birlikten oluşan sayının, 21 eksiği kaçtır?
11-Bir koşu yarışında 2.sıradaki yarışçıyı geçen atlet kaçıncı sırada olur ?
12- Benim 12 liram vardı. Bana 15 lirada amcam verdi. Paramın 13 lirasına bir tişört aldım. Benim kaç liram kaldı?
13- Gökçe aklında bir sayı tuttu. Bu sayıdan 13 çıkartılınca, 18 sayısının elde edildiğini söyledi. Gökçe’nin aklında tuttuğu sayı kaçtır?
14- Bir çıkarma işleminde, çıkan 23, fark 18 ise eksilen kaçtır?
15- Hangi sayıdan 26 çıkartırsam, 48 sayısını elde ederim?
16-Onlar basmağı 4, birler basamağı 6 olan sayının 20 eksiği kaçtır?
17- Birler basamağı 7, onlar basamağı 5 olan sayının 22 fazlası kaç olur?
19-12 den başladım ileriye doğru 3’er ritmik saydım. 4. saymada hangi sayıyı buldum?
19- Sınıfımızda 17 erkek, 11 kız öğrenci vardır. Bugün okula 3 öğrenci gelmediğine göre şu anda sınıfımızda kaç öğrenci vardır?
20-5 onluk, 3 birlikten oluşan sayıya 15 eklersem hangi sayıyı bulurum?

Tuna UÇAK
1/A Sınıf Öğretmeni

Karışık Problemler 1. Sınıf Matematik

1) 34 cevizin 14 fazlası ile kendisinin toplamı kaçtır?
Çözüm: Fazlası dediği için toplama işlemi yapmalıyız. 34 + 14 = 48 ceviz.

 

2) Bir ağaçta 28 kuş vardı. Ağaçtaki kuşlardan 13 fazla yeni kuş kondu. Sonra bu kuşların 35 tanesi uçtu. Ağaçta kaç kuş kaldı?
Çözüm:  Yeni kuş konması toplama işlemi, kuşların uçması çıkarma işlemidir. O halde; 28 + 13 = 41 kuş, 41 – 35 = 6 kuş kaldı.

 

3) 35 sayısından önce ve sonra gelen sayıların toplamının 17 fazlası kaçtır?
Çözüm: 35 den önce 34, sonra ise 36 vardır. İkisinin toplamı: 34 + 36 = 70 dir. 17 fazlası ise 70 + 17 = 87 dir.

 

4) 45 sayısından önce ve sonra gelen sayıların toplamının 27 eksiği kaçtır?
Çözüm: 45 den önce 44, sonra 46 gelir. Toplarsak 44 + 46 = 90 eder. 27 eksiği dediği için çıkarma yapmalıyız. Yani 90 – 27 = 63 kalır.

 

5) Bahçemizde 29 kiraz, kirazlardan 14 fazla şeftali ağacı var. Bahçemizde kaç ağaç var?
Çözüm: Kirazların fazlası 29 + 14 = 43 şeftali ağacı var. Toplam ağaç sayısı ise kiraz (29) + şeftali (43) den  72 tanedir.

 

6) Bahçemizde 46 kayısı, kayısılardan 18 eksik elma ağacı var. Bahçemizde kaç ağaç var?
Çözüm: Kayısıların 18 eksiği 46 – 18 = 28 elma ağacı var. Toplam 46 + 28 = 74 ağaç var.

 

7) Beray 54 test sorusunun 15’ünü dün, 19 tanesini bu gün çözdü. Geriye kaç sorusu kaldı?
Çözüm: Toplam çözdüklerini bulalım öncelikle. 15 + 19 = 34 test çözülmüş. Toplam test sayısından çözülenleri çıkaralım.  54 – 34 = 20 test.

 

8) 28 sayısının 15 fazlası ile kendisinin toplamı kaçtır?
Çözüm: Öncelikle 15 fazlasını bulalım. 28 + 15 = 43  Kendisi ile toplayalım: 43 + 28 = 71 eder.

 

9) 35 sayısının 17 fazlası ile kendisinin toplamı kaçtır?
Çözüm: Öncelikle 17 fazlasını bulalım. 35 + 17 = 51. Kendisi ile toplayalım 51 + 35 = 86 eder.

 

10) 56 sayısının 27 eksiği ile kendisinin toplamı kaçtır?

Çözüm: Öncelikle 27 eksiğini bulalım. 56 – 27 = 29 eder. Kendisi ile toplayalım. 29 + 56 = 85 eder.

 

2. sınıf karışık problemler için: 2. sınıf