Karışık Problemler 1. Sınıf Matematik

1) 34 cevizin 14 fazlası ile kendisinin toplamı kaçtır?
Çözüm: Fazlası dediği için toplama işlemi yapmalıyız. 34 + 14 = 48 ceviz.

 

2) Bir ağaçta 28 kuş vardı. Ağaçtaki kuşlardan 13 fazla yeni kuş kondu. Sonra bu kuşların 35 tanesi uçtu. Ağaçta kaç kuş kaldı?
Çözüm:  Yeni kuş konması toplama işlemi, kuşların uçması çıkarma işlemidir. O halde; 28 + 13 = 41 kuş, 41 – 35 = 6 kuş kaldı.

Devam Ediyor... Aşağı Kaydırın

 

3) 35 sayısından önce ve sonra gelen sayıların toplamının 17 fazlası kaçtır?
Çözüm: 35 den önce 34, sonra ise 36 vardır. İkisinin toplamı: 34 + 36 = 70 dir. 17 fazlası ise 70 + 17 = 87 dir.

 

4) 45 sayısından önce ve sonra gelen sayıların toplamının 27 eksiği kaçtır?
Çözüm: 45 den önce 44, sonra 46 gelir. Toplarsak 44 + 46 = 90 eder. 27 eksiği dediği için çıkarma yapmalıyız. Yani 90 – 27 = 63 kalır.

 

5) Bahçemizde 29 kiraz, kirazlardan 14 fazla şeftali ağacı var. Bahçemizde kaç ağaç var?
Çözüm: Kirazların fazlası 29 + 14 = 43 şeftali ağacı var. Toplam ağaç sayısı ise kiraz (29) + şeftali (43) den  72 tanedir.

 

6) Bahçemizde 46 kayısı, kayısılardan 18 eksik elma ağacı var. Bahçemizde kaç ağaç var?
Çözüm: Kayısıların 18 eksiği 46 – 18 = 28 elma ağacı var. Toplam 46 + 28 = 74 ağaç var.

 

7) Beray 54 test sorusunun 15’ünü dün, 19 tanesini bu gün çözdü. Geriye kaç sorusu kaldı?
Çözüm: Toplam çözdüklerini bulalım öncelikle. 15 + 19 = 34 test çözülmüş. Toplam test sayısından çözülenleri çıkaralım.  54 – 34 = 20 test.

 

8) 28 sayısının 15 fazlası ile kendisinin toplamı kaçtır?
Çözüm: Öncelikle 15 fazlasını bulalım. 28 + 15 = 43  Kendisi ile toplayalım: 43 + 28 = 71 eder.

 

9) 35 sayısının 17 fazlası ile kendisinin toplamı kaçtır?
Çözüm: Öncelikle 17 fazlasını bulalım. 35 + 17 = 51. Kendisi ile toplayalım 51 + 35 = 86 eder.

 

10) 56 sayısının 27 eksiği ile kendisinin toplamı kaçtır?

Çözüm: Öncelikle 27 eksiğini bulalım. 56 – 27 = 29 eder. Kendisi ile toplayalım. 29 + 56 = 85 eder.

 

2. sınıf karışık problemler için: 2. sınıf

“Karışık Problemler 1. Sınıf Matematik” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir