Karışık Matematik Problemleri 2. Sınıf

1) 2’ nin 7 katının 17 fazlası kaçtır?

Çözüm: 2 yi 7 ile çarpalım. 2*7=14 .. 17 fazlasını alalım.  17 + 14 = 31 bulunur.

2) Emre 13 yaşındadır. Annesi, Emre den 26 yaş büyük, babası da annesinden 4 yaş büyük ise üçünün yaşları toplamı kaçtır?
Çözüm: Annenim yaşını bulalım. 13 + 26 = 39
Babanın yaşını bulalım: 39 + 4 = 43
Hepsinin yaşını toplayalım: 13 + 39 + 43 = 95 bulunur.

Devam Ediyor... Aşağı Kaydırın

 

3) Eren 85 sayfa kitap okudu, okuması gereken 38 sayfası kaldığına göre kitap kaç sayfadır?

Çözüm: Okudğu ve okumadıklarını toplamak gerek. 85 + 38 = 123 sayfadır.

 

4) 15 TL ye elma, 22 TL ye portakal, 35 TL ye çağla aldım. Satıcıya 100 TL verdim, kaç TL para üstü alırım?

Çözüm: Öncelikle ödenen paraları bulalım. 15 + 22 + 35 = 72 tl dir.  Para üstü için verdiğimden toplam ücreti çıkarmak lazım. 100 – 72 = 28 tl para üstü.

 

5) 22 sayısının 3 katının 4 eksiğinin yarısı kaçtır?

Çözüm: 3 katı: 22 * 3 = 66 dır.

4 eksiği: 66 – 4 = 62 dir.

Yarısı: 62 / 2 = 31 dir.

 

6) 14 cm gül fidanı her gün 2 cm büyümektedir. Bir hafta sonunda kaç cm olur?

Çözüm: 1 hafta 7 gündür. 7 günde 7 * 2 = 14 cm daha büyür. Başlangıçtada 14 cm boyu vardı. Toplam uzunluk 14 + 14 = 28 cm dir.

 

7) 16 liranın yarısının 5 fazlası kaçtır?

Çözüm: Yarısı: 16 / 2 = 8

5 fazlası 5 + 8 = 13 tür.

 

8) Dayım elindeki 35 şekeri çocuklara 5’er 5’er dağıttığında kaç çocuk şeker alır?

Çözüm: 35 / 5 = 7 çocuk şeker alabilir.

 

9) Bir kasa elmanın yarısı 12 kg ise, elmaların tamamı kaç kilodur?

Çözüm:  Yarısı verildiğinde tamamı isteniyorsa 2  ile çarpmak gerekli. 12 * 2 = 24 kilodur.

 

10) 16 katlı bir binanın her katında 3 daire vardır. Bu binada toplam kaç daire vardır?

Çözüm: 16 tane 3 ü toplamak yerinde 16 ile 3 çarparız. 16 * 3 = 48 daire.

 

  1. sınıf Karışık problemler için:  1. sınıf
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 Oy, Ortalama: 4,24 toplam 5)
Loading...

“Karışık Matematik Problemleri 2. Sınıf” için 5 yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir