Hüseyin, her biri çeyrek kilogram olan kuru üzüm paketlerinden 8 tane almıştır.

Soru : Hüseyin, her biri çeyrek kilogram olan kuru üzüm paketlerinden 8 tane almıştır. Yanına da yarım
kilogramlık 6 paket leblebi almıştır. Buna göre Hüseyin’in kaç kilogram çerez aldığını bulunuz.

 

Çözüm : Öncelikle alınan toplam kuru üzüm ve leblebi miktarlarını bulup daha sonra da bulduğumuz miktarı toplarız:

Devam Ediyor... Aşağı Kaydırın

Toplam kuru üzüm miktarı için;

Çeyrek kg = 250 g’dır.

250 g * 8 = 2000 g

2000 g = 2 kg kuru üzüm almıştır.

Toplam leblebi miktarı için;

Yarım kg = 500 g’dır.

500 g * 6 = 3000 g

3000 g = 3 kg leblebi almıştır.

Alınan toplam miktar için ;

2 kg + 3 kg = 5 kg

 


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın