1. Sınıf Türkçe Noktalama İşaretleri

1.SINIF – TÜRKÇE – NOKTALAMA İŞARETLERİ ETKİNLİĞİ 

1.) Ali, okula geç kalacaksın (   )

2.) Bu kalemi buraya kim attı (   )

3.) Dersini bitirmeden çıkma (   )

4.) Ali (  ) Nil ve Cem geldi (   )

5.) Pazardan elma (   ) armut al (   )

6.) Akşama kadar oynadın mı (   )

7.) Hemen buraya gel dedim (   )

8.) Yemeğini bitirmeden kalma(   )

9.)Ödevi ne zaman bitireceksin(   )

10.) Yusuf kalemi yerine bırak (   )

11.) Sıla akşam nereye gittin (   )

12.)Tunç ödevini bitirdin mi (   )

13.) Ali gece hep erken yatar (   )

14.) Gül, bu beyaz silgi kimin (   )

15.) Rüya, sabah erken kalkacak (   )

16.) Yukarıda kim oturuyor acaba (   )

17.) Kerem arabayı yavaş sür (   )

18.) Sinem ayakkabın yeni mi (   )

19.) Hale çayı üstüne dökmüş (   )

20.) Tunç kapıyı hızlı kapama (   )

21.) Neşe ekmeğinin yarısını böl (   )

22.) Eda ellerini yıkadın mı (   )

23.) Alp (   )Ela (   ) Cem bize geldi (   )

24.)Salı (  ) Cuma (  ) Pazar günü gel(   )

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 Oy, Ortalama: 3,00 toplam 5)
Loading...

Türkçe Dersi 3. Sınıf Eş Anlamlı Kelimeler Listesi

Alfabe – Abece

Abide – Anıt

Acayip – Garip

Acıma – Merhamet

Açıkgöz – Kurnaz

Ad – İsim

Adale – Kas

Adet – Tane

Adil – Zamir

Adı – Bayağı

Aferin – Bravo

Affetmek – Bağışlamak

Ahenk – Uyum

Akıl – Us

Aksİ – Ters

Al – Kırmızı

Alaka – İlgi

Alaz – Alev

Alelade – Sıradan

Ama – Fakat

indir

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz Oy Verilmemiş)
Loading...

2014-2015 Türkçe Dersi 1. Sınıf Konuları

Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Türkçe Dersi 1. Sınıf Üniteleri ve Konuları Listesi

  1. Ünite: Hayal Gücü Teması
    1. Şemsiye
    2. Güneş Nereye Gidiyor?
    3. Gökkuşağı
    4. Ayla’nın Bulut Oyunu
  2. Ünite: Eğitsel ve Sosyal Etkinlikler Teması
    1. Bora’nın Telefonu
    2. Deniz Kızı Okulda
    3. Kamp Arkadaşları
    4. Palyaço
  3. Ünite: Değerlerimiz Teması
    1. Keloğlan ve Çocuk Bayramı
    2. Kırmızının Sevinci
    3. İki Arkadaş
    4. Bayram Sevinci
  4. Ünite: Oyun ve Spor Teması
    1. Futbolcu Fil
    2. Mızıkçı
    3. Oynuyorum
    4. Kitap Sevgisi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz Oy Verilmemiş)
Loading...

1. Sınıf Türkçe 2. Dönem Performans Ödevi

AYININ VERDİĞİ DERS

            İki arkadaş parasız kalmışlar. Bunlar yörede çok iyi avcı olarak bilinirlermiş. Ayıları avlar, postlarını satarak geçimlerini sağlarlarmış. Paraları bitince de komşularından istemişler. Komşuları onlara istediği parayı vermiş.

–   Bu para öldüreceğiniz ayının postuna karşılıktır, demiş.

İki avcı arkadaş düşmüşler ormanın yoluna. Ayıyı avlayacaklar, postunu getirip komşularına vereceklermiş.

indir

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz Oy Verilmemiş)
Loading...

Türkçe 2. Sınıf 5N1K Çalışma Soruları

NİNEMİN  ARMAĞANI

Bir ninemiz vardı. Beni de çok severdi. Her ay misafirliğe gelir, her gelişinde oyuncaklar getirirdi bize. Üstelik kocaman sepeti böreklerle dolu olurdu.

Böreklerden en sevdiklerimi seçme hakkını tanımıştı. Ninem Buket ablamı pek sevmezdi. Onun börekleri seçmesine izin vermezdi. Kendi verirdi, eline hangisi gelirse artık. Buket buna çok üzülür, ağlayıp sızlardı.

Güzel bir yaz günü, ninem yazlıktaki evimize konuk geldi yine. Kendisini daha bahçeye girerken gördüm. Bir elinde börek sepeti, ötekindeyse çanta vardı. Buket ile koşup selamladık onu. Buket :

– Nineciğim, bugün börekten başka bir şey getirmedin mi bize yoksa? diye sordu.

Ninem Buket’e çok kızdı.

– Getirmesine getirdim, dedi. Fakat sana verecek armağanım yok. Armağanı benim akıllı uslu oğlum Ömer alacak.

 

Aşağıdaki soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

 

1- Nine bir yaz günü nereye geldi ?

……………………………………………………………………………………………………………………

 

2- Nine misafirliğe ne zaman gelirdi ?

……………………………………………………………………………………………………………………

 

3- Nine, Buket’e nasıl davranırdı ?

……………………………………………………………………………………………………………………

 

4- Nine her gelişinde ne getirirdi?

……………………………………………………………………………………………………………………

 

5- Nine, börekleri seçmesi için kime izin verirdi ?

……………………………………………………………………………………………………………………

 

6- Buket niçin çok üzülürdü ?

……………………………………………………………………………………………………………………

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz Oy Verilmemiş)
Loading...

28 Nisan Teog Türkçe Soru ve Cevapları

Teog Türkçe Sınav Soruları 28 Nisan (Sizlerden Gelen)

1.  Ara sıra kır kokuları getiren hafif bir rüzgar diye başlayan soruda kır sözcüğünün eşseslisini istiyordu. Cevap: C şıkkı ellerini kırları artan saçlarının arasından gezdirdi olacaktı.


2.
 “Kök” hangisinde terim anlamıyla kullanılmıştır diyordu. Cevap: D şıkkı yani “yaptırmak kelimesinin kökünü bulmak için bütün eklerini çıkardı” olacaktı.

 

3. Yaşadığı olumsuzluklara rağmen çevresindeki melek yüzlü ve tatlı dilli insanlarla sohbet eder ve çevresini toz pembe görürdü şeklinde bir soru vardı ve tozpembe nin cümleye kattığı anlamı soruyordu. Cevap: A şıkkı üzücü zamanlarda bile iyimser gözle bakardı olacaktı.

 

4. Sebep -sonuç ilişkisini soran sorunun cevabı B şıkkı “çok yorulduğumuz için kendimizi çimlerin üzerine bıraktık” olacaktı.

 

5. Hangi cümlede “beğenme” duygusu vardı diye soran bir paragraf vardı. Arabam tamir edilirken duruyordum diye başlıyordu. Cevabı 4 numaralı cümle yani D şıkkı olacaktı.

 

6. Bu gece yarısında iki kişi uyanık, biri ben biri uzayan kaldırımlar. Söz sanatının göstergesini soruyordu. Kaldırımlara insana ait bir özelliğin yüklenmesi olacaktı yani B şıkkı.

 

7. Yahya Kemal ile başlayan bir paragraf vardı cevabını hatırlayan lütfen yorum kısmından yazsın.

 

8. Tiyatro ile ilgili bir paragraf vardı. Hangi cümlede yazarın fikrinin değişmeye başladığını soruyordu. Cevap: 3 numaralı cümle yani C şıkkı olacaktı.

 

9. Gözleri kamaştıran sonsuz mavilikteki gökyüzü diye başlayan bir paragraf vardı. Yazar bu parçanın anlatımında hangisine başvurmuştur deniyordu. Cevap: Anlatılanları okuyucunun zihninde canlandırmaya olacaktı yani A şıkkı.

 

10. Eski bir hikayedir diye başlayan parçada hangisi anlatılmak istenmektedir diye soruyordu. Cevap: Bir işin değeri topluma sağlayacağı yararla ölçülür olacaktı. Yani B şıkkı.

 

11. Yazarlar arasından pek görülmeyen bir yardımlaşma içerisindeyiz ikimiz şeklinde bir para başlıyordu. 3 nokta konulan yere ne getirebiliriz diye soruyordu. Birbirimizin yazdıkları eleştiri süzgecinden geçer tarzında bi cevap vardı A şıkkı.

 

12. İki metin vardı ve bu iki sanatçı hakkında hangisi söylenebilir diyordu. “insanları oldukları gibi yansıtırlar” C şıkkı olacaktı.

 

13. Cümleleri sıraya koyma sorusunda 5,1,3 diye giden B şıkkı cevap olacaktı.

 

14. Bir parça vardı hatırlayamadım fakat insanların eleştirilen yönü nedir diyordu. Söyledikleri ve yaptıkları farklıdır olacaktı C şıkkında.

 

15. Cevabı biyografi olan bi soru vardı.

 

16. Üçüncü kişinin ağzıyla anlatılan sorunun cevabı A olacaktı, güneşin nefes aldığı bir gündü diye başlıyordu.

 

17. Numaralı kelimelerden hangisi fiilimsidir diyordu. Cevap : bırakmış yani C şıkkı olacaktı.

 

18. Hangileri isim cümlesidir diye soruyordu, cevap 2 ve 4 olacaktı. Yani C şıkkı.

 

19. Hangisinde özne ortak olarak kullanılmamıştır diyordu. “Kar kalkmış, hava açmış” diyen D şıkkı olacaktı.

 

20. Noktalama işaretini soran sorunun cevabı da virgül olacaktı. A şıkkı.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz Oy Verilmemiş)
Loading...

Türkçe 2. Sınıf Eş Sesli Kelimeler Alıştırmalar

EŞ SESLİ KELİMELER ETKİNLİĞİ

    Aşağıdaki cümlelerde eş sesli kelimeler verilmiştir. Bu kelimeleri yuvarlak içinde göstererek, hangi anlamda kullanıldıklarını yazınız.

 

cats

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz Oy Verilmemiş)
Loading...