Bir manav her birinde 26 kg mandalina olan kasalardan 12 kasa almıştır.

Soru : Bir manav her birinde 26 kg mandalina olan kasalardan 12 kasa almıştır. Aldığı mandalinaların 5 kasasını satmıştır. Geriye kaç kg mandalina kalmıştır?

 

Çözüm : Kalan mandalina miktarını bulmak için, toplam mandalina miktarından satılan mandalina miktarını çıkarırız.

Devam Ediyor... Aşağı Kaydırın

Toplam mandalina miktarını bulmak için ise; kasa sayısı ile bir kasanın ağırlığı çarpılır.

26 * 12 = 312 kg mandalina vardır.

26 * 5 = 130 kg mandalina satılmıştır.

312 – 130 = 182 kg mandalina kalmıştır.


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın